Deze keer gingen de hongerige kippetjes naar Halal Fried Chicken, afgekort HFC. De naam zegt het al: je kunt hier gefrituurde kip eten in allerlei varianten. HFC is een fastfood keten met drie filialen in Amsterdam, één in Rotterdam en binnenkort ook in Utrecht en Den Haag. Dit zullen er nog meer worden in de toekomst. Wij gingen naar Amsterdam, locatie Plein ’40-’45. Buiten is er een terras dat uitkijkt op een kade, erg gezellig voor in de zomer!

Bij binnenkomst viel ons gelijk op, dat er een apart koffiehoekje is. Het is sfeervol en gezellig ingericht. We dachten gelijk… hier gaan we straks zitten als we thee en een gebakje nemen. Ja, ook dit kan je hier kopen! Er is namelijk een aparte counter voor de verkoop van koffie, thee en heerlijke gebakjes. Dus niet de standaard fastfood taartjes. Nou, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij wisten al welk toetje we gingen nemen voor na het eten.

Het restaurant is ruim en netjes ingericht met Amerikaanse fastfood banken. Het is goed verlicht met voldoende zitmogelijkheden. Achterin het restaurant vind je een leuke kinderhoek waar de kids kunnen spelen en een tafel waar ze kunnen eten. Je hebt geen omkijken naar ze als ze hier spelen. We waren verrast door één kamertje. Dit was een gebedsruimte met een wasgedeelte. Het was erg mooi om te zien, want dit hadden we nog niet eerder gezien elders.

 

Ook mochten we een kijkje nemen in de keuken en we kregen er een passende uitleg bij. Van de koeling tot aan het frituren van de kip. Het zag er allemaal pico bello uit! Het personeel is tevens vriendelijk en je wordt goed geholpen.

Er is genoeg keuze aan menu’s, broodjes, kipsnacks en ijs. We konden bijna niet kiezen! Bij de kipburgers en snacks heb je de keuze uit spicy of niet spicy. Wij gingen voor een Combo, dus een mix van alles. We willen natuurlijk zoveel mogelijk proeven. De HFC special, bestaande uit een beefburger, kipstuk, hotwings en tenders. Daarnaast hebben we nog een extra spicy kipburger besteld. Natuurlijk zitten er Franse frietjes bij en frisdrank. De kip was krokant, krokant en ja krokant…niet te vet en heerlijk gekruid. Het was spicy, maar zeker niet te pittig! De kip en beef burgers waren goed belegd met sla, tomaat, augurk, uien en saus. We zaten na het eten goed vol. Dat toetje gaat het niet worden dachten we…even uitbuiken en dan toch ervoor gaan. We are die hards!

? Welcome!
Jacqy & Lay

Halalfoodies sterren:
?????

– Doelgroep: alle doelgroepen
– Terras: ja
– Shisha: nee
– Alcohol: nee
– Gratis parkeren: ja, na 19.00 uur
– Rolstoel toegankelijk: ja
– Kindermenu: ja
– Soort maaltijden: vlees en kip
– Prijsklasse: menu tussen de €5,75 en de €8,25
– Tips: meer variatie in achtergrond muziek
– Tops: er is een gebedsruimte aanwezig en een apart koffiehoekje

Halal Fried Chicken
Plein ’40-’45 3
1063 KP Amsterdam
Telefoon: 020 -33 36 75

Openingstijden
Ma t/m do & zo 10:00 – 24:00 uur
Vrij & za 10:00 – 01:00 uur

Volledige video: https://www.youtube.com/watch?v=SdUYI92_cVw&feature=youtu.be